BejelentésÉletmód és stílus
Újuljon meg kívül és belül!

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:Szavazás


DIVAT!DIVAT!DIVAT!

Üdvözlök mindenkit a honlapomon! Azért hoztam létre ezt az oldalt,hogy minnél több ember ismerkedjen meg a divat világgal!

Programok ,friss hírek , képek , szavazási lehetőség!

Célom ,hogy Magyarországon minéll több ember megismerje megszeresse a divat világát!


Nézzétek meg bátran a fórumomat és tegyetek fel kérdéseket nyugodtan, segítek!

GIORGIO ARMANI:A divattervező
Giorgio Armani (1934) olasz divattevező. A neve márkanévként védjeggyé vált, ő maga a világ ma élő legismertebb divattervezőinek egyike, fellépéseinek mintegy személyes védjegyévé vált fekete vagy ezüst t-shirtje. Miután orvosi tanulmányait megszakította, kirakatrendezőként, majd a milánói La Rinascente áruház férfidivat-osztálya beszezőjeként dolgozott. 1961-1970 között a Nino Cerruti, majd az Ungaro és a Zegna divatházaknak dolgozott. 1974-ben született meg a Giorgio Armani férfidivatmárka, melyet 1975-ben a női részleg követett. Később ezt a kiegészítők piacán tett térhódításával növelte, így ma lézetik Armani-fehérnemű, -napszemüveg, -fürdőruha,- gyermekruházat és - ékszer. 2000-ben a Forbes-Magazin az év divattervezőjévé választotta, cége 1999-es bevétele 135 millió dollárt tett ki. Számos hollywoodi film látványvilágához járult hozzá (pl. American Gigolo, Richard Gere filmje, vagy jeltervezés szintjén az Aki legyőzte Al Caponét Kevin Kostnerrel,Sean Conneryvel és Robert De Niroval). Azon túl, hogy számos híresség viseli a ruháit, néhányukkal szorosabb kapcsolatban is áll, így Viktoria és David Beckham második gyermekének keresztapja (nincs saját gyermeke). Vállalkozásai értékét 2007-ben ötmillárd euróra becsülték

Giorgio Armani - vezető márka, 26 ország 68 márkaüzletében árusítják.
Armani Collezioni - az idősebb korosztályt célozza meg. Drágább, mint az Emporio Armani vagy az Armani Jeans, de olcsóbb, mint a Giorgio Armani. 13 üzlet árusítja.
Emporio Armani - mindenképpen a legismeretbb Armani-márka. Célközönsége a fiatal felnőttek, ez a harmadik legmagasabb árnivójú Armani-Label. 44 ország 160 üzletében árulják termékeit.
Armani Jeans - mint nevéből kitűnik, a fiatal nemzedék márkája, a többihez viszonyítva olcsóbb árfekvéssel.
Armani Exchange - a legolcsóbb Armani-Label, elsősorban az USA-ban kerül forgalomba, világszerte 110 üzlete van.
Armani Junior - gyermekmárka, sapkától cipőig kínál ruházatot.
Armani Casa- belsőépítészet és dekoráció.
Giorgio Armani Cosmetics - parfümök és kozmetikumok
Armani Privé - az haute couture-márka
Armani Libri- könyvek, a világ három üzletében.
Armani Fiori
Armani Dolci - édesség, cukrászat
Emporio Armani & Armani Jeans Caffe - 15 kávéház
Armani Bar.
Armani NoBu & Privé - sushi-étterem, ma két ilyen létezik.
kattintsatok az ARMANI SZÓRA és képeket nézhettek a ruhaterveiről: ARMANI
ARMANI DIVATFOTÓK

GABRIELLE BONHEIR "COCO" CHANEL
(1883. augusztus 19. – 1971. január 10.) francia divattervező.

A divat világában Gabrielle "Coco" Chanel szinte halhatatlan. Ő tette tartós divattá a rövid szoknyát, a "kis fekete ruhát", a csillogó kosztümékszereket és mindenekelőtt a világ legünnepeltebb parfümjét, a Chanel N°5 – öt. Hosszú élete során botrányos szerelmi ügyei számos pletyka forrásául szolgáltak. Abban az időben például, amikor táncosnő volt egy vichyi mulatóban, egy huszártiszttel állt össze. Később viszonyt folytatott a tehetős westminsteri herceggel, aki segítette abban, hogy megnyissa első divatházát. Legtöbbet vitatott szerelmi viszonyát egy fiatal német katonatiszttel folytatta Párizs megszállása idején. A kapcsolat miatt a második világháború végén kollaborációval vádolták meg.

Sikerült viszonylag ép bőrrel megúsznia, védekezésképp "l`amour" – ra hivatkozott. Chanel sok történetet kitalált életéről, és számos tényt eltúlzott, de a valóság néha izgalmasabbnak bizonyult, mint a fantázia.
Amikor abba hagyta táncosnői pályafutását Vichyben – ahol Coco néven vált ismertté –, Chanel Párizsba költözött. Ott találkozott a jóképű, gazdag Beau Capellel, aki fiatalon hunyt el, és akit élete nagy szerelmének tekintett.
KLIKKELJ ÉS NÉZZ CHANEL RUHÁKAT -----> KLIKK


KARL LAGERFELD

A Chanel helytartója és a pillanat tolmácsa

Ki hinné, hogy Lagerfeld mester már 68 éves? A hófehér, lófarokban hordott haj persze már hosszú ideje a védjegye, na de akkor is... És ráadásul nagykorúsága óta a divat világában tevékenykedik. A nemzetközi divatmagazinok által nemes egyszerűséggel csak ’Kaiser (= Császár) Karl’-ként emlegetett divatgéniusz majd’ negyedévszázada a Chanel-ház vezető tervezője, és emelemellett még arra is marad energiája, hogy kormányozza saját vállakozását, a Lagerfeld Gallery divatházat.

Karl Lagerfeld egy gazdag svéd üzletember fiaként látta meg a napvilágot 1938-ban. A németországi Hamburgban született, de már tizennégy (!) évesen a divat fővárosába, Párizsba emigrált, ahol megdöbbentően rövid idő alatt a világ egyik legelismertebb divattervezőjévé nőtt.
Húszéves korára már olyan világhírű divattervezőknél és divatházaknál is megfordult, mint Charles Jourdan, Krizia, vagy a Valentino. De pár év alatt teljesen kiábrándult az haute couture világából, ezért elhagyta Párizst, és Olaszországba ment művészetet tanulni. Néhány esztendő elteltével azonban rájött, hogy mégis a divat világában érzi igazán otthon magát, és csatlakozott a Fendi céghez, mint divat-konzultáns. Hamarosan már a Chloénak (ma Phoebe Philo) tervezett ’ready to wear’(= utcai) kollekciókat, az 1972-es ’Deco Collection’ fekete-fehér mintás, ferdén vágott darabjai pedig elhozták számára a világhírt. Negyvenes évei közepén elfogadta a Chanel-ház direktori felkérését, és ezzel egy időben saját divatmárkáját is megalapította Lagerfeld Gallery néven.

Lagerfeld élő legenda. Sikerének alapja talán az a mix, amely ideálisan ötvözi a német, puritán neveltetést és a francia, könnyed viselkdéskultúrát. Ez a kettősség jellemzi kollekcióit is, melyek nemfényűzésükkel, hanem egyszerű, karakán vonalvezetésükkel és megkérdőjelezhetetleneleganciájukkal hódítanak. Ilyet csak ’messziről jött ember’ tud. Mi, magyarok csak tudjuk... Aztán ott van az az elképesztő munkabírás, amelye képessé teszi arra, évi húsz különböző kollekciót állítson össze. Mi ez, ha nem a zseni megszállottsága? ’Amit a munkában élvezek, az maga a munka’ - nyilatkozta 1988-ban az amerikai Vogue-nak.

Karl sokoldalú ember. Az alkalmazott iparművészet nagymestere az alkotómunka minden vállfaja iránt érdeklődik. Rajong a régiségekért és szívesen tanulmányoz könyvillusztrációkat. Az irodalom egyébként sem hagyja hidegen: 250 000 kötetes magánkönyvtárral büszkélkedhet. A mindent vasmarokkal irányító Lagerfeld a kollekcióiról készült fotói minőségét sem bízza a véletlenre. Inkább megtanulta a fényképkészítés művészetét, és maga fotózza a ruháit. De nem csak a Chanel-nek készít portfóliót, a 2005-ös Adidas kollekciót saját stúdiójában, személyesen fotózta.

Emellett Lagerfeld sziporkázó társasági ember is, amit mi sem bizonyít jobban, mint a csodás Nicole Kidman színésznő kijelentése, miszerint ’Karl nagy mesélő, úriember és maga a megtestesült intelligencia.’ Ráadásul a nemzetköziség sem jelent neki gondot, ugyanis négy nyelven - németül, angolul, franciául és olaszul - beszél folyékonyan, a spanyolt pedig most tanulja. Egyszóval kommunikációs zseni, és nem csak a textilek nyelvén.

Karl igazi egyéniség, aki sosem félt új dolgokba belevágni. És bár a kezdeti években divatházról divatházra vándorolt, arra mindig ügyelt, hogy saját stílusát mindenhol megőrizze. Pályáján végigkísérte humorérzéke is, amely az általa tervezett ruhákon is megmutatkozik: gyöngyszemekből kirakott vízesés a fürdőruhán, autósruha radiátor és lökhárító díszítéssel. A Vogue 1997-ben kikiáltotta ’A pillanat hangulatának összehasonlíthatatlan tolmácsá’-vá.

A magát ’intelligens opportunistának’ tartó tervező sosem pihen: a 2006-os őszi/téli kollekciójának bemutatóján is újítással lepte meg a szakmát. A mestrer ugyanis a New York-i Fashion Show-n bemutatott modelljeit digitális videóra rögzítette, és egy vágóprogram segítségével még a show közben meg is vágta. Az Internet-re feltöltött anyag a http://www.karllagerfeld.com/gallery.php linken érhető el, és az ingyenesen hozzáférhető iTunes letöltése után (www.itunes.com) bárki számítógépére varázsolhatja a Lagerfeld divatbemutatót. Az úttörő nem öregszik. Még közel a 70-hez is elmondhatja magáról, hogy a világhálón adott közvetítést egy divatbemutatóról.


Lagerfeld mondta magáról:

’Az egyetlen motivációm az életben, hogy 28-as nadrágot hordhassak!’ - mondta, miután lefogyott 36 kilót

Karl kedvenc aforizmája:

’A luxus ellentettje nem a szegénység, hanem a közönségesség.’
Üzenetküldés
Küldjetek üzenetet , mit szeretnétek látni az oldalon!

E-mail címed:
Szöveg:


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!